MIDDAGSTIPS!
Idag åt vi det här till lunch, men ni kan ju laga det till middag=)
När jag lagar den tar jag insperation från en sydafrikansk kvinna som lagade den här grytan när jag och min kompis var hos henne för att göra rastaflätor för många år sen (haha tänk att jag är gammal nog att säga så ;-P )
Jag använder
Kycklingfilé eller klubbor eller andra kycklingbitar.
Morot
Krossade tomater
Lök
Cayennepeppar
Buljongtärningar
salt
Ingefärakrydda
Vitlök
Sambal oelek
Gör så här:
Fräs kycklingen i olja.
Tillsätt lök, och morot och låt fräsa med.
Häll i krossade tomaterna och krydda med kryddor och buljongtärningarna.
Ju längre det kokar desto godare blir det men om det kokar bort för mycket, ta på med krossade tomater eller lite vatten.
Ät med ris, gärna bröd också som du kan få upp såsen med=)

(vi åt med Couscous, rödlök, vitvinsvinäger)
Kommentarer
Trackback